Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

ΜΥΤΙΛΗΝΙΟ ΓΛΕΝΤΙΈνα γνήσιο Μυτιληνιό γλέντι έκλεισε με επιτυχία μια πλούσια σε δραστηριότητες χρονιά για τον «Θεόφιλο», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων Πετρούπολης.


Στις 20 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν στη Χασιά, στην ταβέρνα «Φαράγγι», όλοι οι Μυτιληνιοί της Πετρούπολης μαζί με τους πολυάριθμους φίλους τους για την τελευταία φετινή εκδήλωση του Συλλόγου, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, που έχει γίνει πια θεσμός, ένα πατροπαράδοτο γλέντι με τις νοσταλγικές μυρωδιές και γεύσεις της Μυτιλήνης.
Όλοι μαζί χάρηκαν τη γιορτή, γεύτηκαν τις φημισμένες τοπικές νοστιμιές, λαδοτύρι, παστά και ελιές μαζί με άφθονο ούζο Μυτιλήνης. διασκέδασαν, γέλασαν, θυμήθηκαν τις νύχτες τους στο νησί, συγκινήθηκαν, γλέντησαν με την ψυχή τους σε μια υπέροχη ζεστή βραδιά.

Η ζωντανή ορχήστρα με επικεφαλής τον Μυτιληνιό δεξιοτέχνη στο σαντούρι Δημήτρη Κοφτερό, οι σκοποί και τα τραγούδια από τη χορωδία του συλλόγου «Νοστωδία» κράτησαν ψηλά το κέφι του κόσμου μέχρι τις πρωινές ώρες.
Οι χορευτές του χορευτικού τμήματος του συλλόγου ντυμένοι με τις όμορφες παραδοσιακές στολές τους, με την καθοδήγηση και συμμετοχή του δασκάλου τους κ. Κώστα Πιπίνη, ξεσήκωσαν τον κόσμο με τους παραδοσιακούς χορούς της Λέσβου, με τον ενθουσιασμό και τη δεξιοτεχνία τους.
Η βραδιά άρχισε με το θερμό χαιρετισμό του ακούραστου Προέδρου του Συλλόγου κ. Αχιλλέα Χιωτέλλη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόνισε ότι είναι χρέος όλων να προσπαθούμε για τη διατήρησή της και υποσχέθηκε ότι ο Σύλλογος «Θεόφιλος» θα προβάλλει πάντοτε με όλες του τις δυνάμεις, με κόπους και θυσίες αν χρειαστεί, τον αγαπημένο γενέθλιο τόπο.Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συντοπίτικων συλλόγων, ο Αντιδήμαρχος Πετρούπολης κ. Θεόδωρος Λάπας, η δημοτική σύμβουλος κ. Βικτωρία Βατούση και πολλοί φίλοι του συλλόγου, άνθρωποι της τέχνης και του λόγου. Όλοι εκφράστηκαν με θαυμασμό για τη προσπάθεια του «Θεόφιλου» και δήλωσαν ότι είναι συμπαραστάτες στο έργο του.
Θερμές ευχές στείλανε με μηνύματά τους ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής και ο συγγραφέας κ. Τάκης Χατζηαναγνώστου. Ο κ. Νομάρχης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των κατοίκων της Λέσβου για το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Μυτιληναίων για τον τόπο όλων τους, ενώ τις δικές του ευχαριστίες έδωσε και ο κ. Τ. Χατζηαναγνώστου για όλα αυτά που χαρίζει ο «Θεόφιλος» στην Μυτιλήνη και ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να συνεχίζει το έργο του.

Ένας σύντομος απολογισμός του πλούσιου έργου του συλλόγου στη φετινή χρονιά δείχνει τη σπουδαία δουλειά που γίνεται ώστε να μείνει ζωντανή η πολιτιστική κληρονομιά, οι λαϊκές παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και η αγάπη για τον τόπο και να μεταλαμπαδευθούν στους νεώτερους.

Οι εκδηλώσεις πολλές: για τον λογοτέχνη Τάκη Χατζηαναγνώστου, για τον ζωγράφο και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου, καθώς και η θαυμάσια έκδοση του ημερολογίου με τα έργα του, η εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση η αφιερωμένη στις θάλασσες του Ελληνισμού με τους χορούς του Πόντου, Ρωμυλίας, Κωνσταντινούπολης, Λήμνου, Λέσβου που συγκίνησε, εκδρομές, αποκριάτικος χορός κ.ά.

Ο Σύλλογος Μυτιληναίων «Θεόφιλος» με τη δράση του αγκαλιάζει και φέρνει κοντά όλους τους Μυτιληνιούς, κρατάει ζωντανή την επαφή και τις αναμνήσεις με τον τόπο τους και μεταφέρει την επιθυμία στα παιδιά να γνωρίσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Καλό καλοκαίρι και «καλή πατρίδα» για τους τυχερούς που θα την επισκεφθούν συνόδευσαν στο τέλος τους καλεσμένους καθώς και η υπόσχεση ότι από το Σεπτέμβριο όλοι θα είναι πάλι εδώ για μια ακόμη πιο δημιουργική χρονιά.


div>Bookmark and Share

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Από την εκδήλωση "Διασχίζοντας τις θάλασσες, με την Αργώ για πλοίο"

Διασχίζοντας τις θάλασσες, με την Αργώ για πλοίο

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στις θάλασσες του Ελληνισμού, από τον Εύξεινο Πόντο στο Αιγαίο, με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γεύτηκαν όσοι παραβρέθηκαν την Κυριακή 31 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλη­ναίων Πετρούπολης «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ».


Ο Σύλλογος Μυτιληναίων «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ», με το μεγάλο έργο και την πλούσια δραστηριότητα, ο οποίος προβάλλει πάντα με μεράκι και πάθος την πολιτιστική κληρονομιά και τις λαϊκές παραδόσεις της αγαπημένης πατρίδας, της Λέσβου, διοργάνωσε μια εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση που συγκίνησε και ενθουσίασε τους πολυπληθείς φίλους του συλλόγου, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον, πολλοί όρθιοι ως το τέλος, την εκδήλωση.


Κωνσταντινούπολη και Προποντίδα, Ανατολική Ρωμυλία και Πόντος, αλη­σμόνητες πατρίδες, ονόματα μυθικά που φορτίζουν συναισθηματικά τους Έλληνες αλλά και το Αιγαίο με τη Λήμνο και τη Λέσβο παρέλασαν μπροστά από τους θεατές μέσα από τους υπέροχους παραδοσιακούς χορούς τους, τα τραγούδια αλλά και με το θαυμάσιο ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό. Τέτοιες εκδηλώσεις θυμίζουν στους μεγαλύτερους αυτό που έχουν στην καρδιά τους και μαθαίνουν στους νεώτερους τις ρίζες, τις παραδόσεις και την ιστορία τους.

Εξαιρετικοί οι χορευτές, μαθητές του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι, ντυμένοι με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές των περιοχών αυτών, κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου τους . Κωνσταντίνου Πιπίνη, ξεσήκωσαν τον κόσμο με το πάθος τους και την άψογη εκτέλεση σαράντα χορών !! Το Αμφιθέατρο πλημμύρισε τραγούδια, χρώματα, χορούς, νιάτα και έδειξε ότι οι νέοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και έχουν πραγματική δίψα να μάθουν και να συνεχίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά.


Η Χορωδία του Συλλόγου «Νοστωδία» τραγούδησε τα όμορφα παραδοσιακά τραγούδια των τόπων αυτών και τους συνόδευσαν οι μουσικοί του συλλόγου Φραγκιουδάκης Λευτέρης με το λαούτο του και Αντάνης Άρης με την κιθάρα του. Επίσης τους χορούς του Πόντου συνόδευσαν οι μουσικοί Κουλαξουζίδης Γιώργος με τον κεμεντζέ του και Κεμετζετσίδης Γιάννης με το νταούλι του.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης εκδήλωσης, τη διδασκαλία των χορών και την επιλογή των κειμένων είχε ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Κωνσταντίνος Πιπίνης. Ο κ. Πιπίνης εδώ και χρόνια διδάσκει στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου και έχει κάνει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια, καταφέρνοντας με πολύ αγάπη και μεράκι να μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά, την αγάπη για τους παραδοσιακούς χορούς και να φτιάξει μια ομάδα από χορευτές, με πολύ μεγάλο ρεπερτόριο χορών, που ενθουσιάζουν κάθε φορά όσους έχουν τη χαρά να τους δουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων. Επίσης έστειλαν μηνύματα και χαιρετισμούς ο βουλευτής, πρώην Υπουργός Αιγαίου κ. Ν. Σηφουνάκης, ο Νομάρχης Λέσβου κ. Π. Βογιατζής και πολλοί παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Αχιλλέας Χιωτέλλης, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος να προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά και τις λαϊκές παραδόσεις του τόπου μας.

Στο τέλος προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά, τα περίφημα αμυγδαλωτά της Λέσβου, που ήρθαν κατευθείαν από το νησί για να γλυκάνουν τους παρευρισκόμενους φίλους του συλλόγου.

Ήταν μια όμορφη, ζεστή βραδιά που συγκίνησε και ευχαρίστησε τον κόσμο, όπως έδειξαν και τα πάρα πολλά θερμά συγχαρητήρια που εισέπραξαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Bookmark and Share

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Η Μυτιλήνη μας


΄΄Συνάντηση με την ομορφιά Μέσα στο καταγάλανο Αιγαίο , Νησί του Ηλιου και της αρμονίας το διαμάντι του αρχιπελάγους΄΄

Bookmark and Share

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Η ψηφοφορία για τη μετονομασία του facebook στα μυτιληνιά έληξε
Έδγις μας άρισι τσι μιτουνουμάσαμι του facebook σι ΦΑΤΣΟΥΤΕΦΤΙΡΟΥ
Ψήφισαν 228 άτομα (188 στο μπλοκ μας ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ και 40 στο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ του ΓΕΡΑΓΩΤΗ)
Για Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα κλικ στην εικόνα
Bookmark and Share

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

«Πρώτη γιορτή σαρδέλας & ούζου»

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και όμορων Δήμων «Ο Νόστος» και το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου
«Πρώτη γιορτή σαρδέλας & ούζου» Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας Αμαρουσίου, πραγματοποιείται η πρώτη γιορτή σαρδέλας & ούζου από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών Αμαρουσίου και ομόρων Δήμων «Ο Νόστος». Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, σαρδέλες και ούζο σε ένα πραγματικό μυτιληνιό γλέντι απ’ αυτά που ξέρουν να διοργανώνουμε οι Λέσβιοι της Αττικής που όντας μακριά από τον τόπο καταγωγής μας διασκεδάζουμε και ξεφαντώνουμε σε όποια ευκαιρία μας δοθεί. Την αρχή και το σύνθημα για το γλέντι θα δώσουν οι γνωστοί «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» που ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους θα «παρασύρουν» όλους τους καλεσμένους σε ένα χορευτικό ξεσηκωμό. Γιορτή της σαρδέλας Σε όλα σχεδόν τα νησιά της Ελλάδας συναντάμε αυτό το έθιμο και την ευκαιρία για γιορτή, γλέντι και ανάδειξη του τοπικού προϊόντος. Πρώτη και καλύτερη η «δική» μας Καλλονή που την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου βρίσκει τους κατοίκους της να γιορτάζουν το πιο φημισμένο προϊόν τους: τις σαρδέλες Καλλονής. Τις ημέρες αυτές μπορείτε να απολαύσετε τις περίφημες σαρδέλες με ούζο υπό τους ήχους τοπικών συγκροτημάτων. Παραδοσιακοί χοροί, κέφι και καλοκαιρινή διάθεση ολοκληρώνουν το κλίμα της γιορτής. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου «γιορτάζουν» τη σαρδέλα και στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα στην Μπενίτσα, στο Βελημάχι της Κοντοβάζαινας (Αρκαδία) και αλλού. Μέσα στον Αύγουστο μεγάλη γιορτή στήνεται και στη Γέρα. Γιορτή του ούζου δε θα μπορούσε να λείψει από το νησί μας όπου το Πλωμάρι κρατάει τα πρωτεία λόγω και παραγωγής, αλλά και στην Επάνω Σκάλα (Μυτιλήνη) κ.α. του δίνουμε και καταλαβαίνει. Επίσης μεγάλη γιορτή στήνεται και στην Κέφαλο της Κω. Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και όμορων Δήμων Ο «Νόστος» είναι ένας καινούργιος σχετικά σύλλογος που ιδρύθηκε το 2007με πρόεδρο τον Άρη Κουζέλη, γενική γραμματέα την Μίκα Γιαννουλάκη, αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Παπάνη, ταμία την Άννα Ζώη και μέλη τις: Ευαγγελία Παρθένη και Ελένη Σπυριδωνίδου. Συμπατριώτες που αντιλαμβανόμενοι πόσο σημαντικό γεγονός είναι η δημιουργία ενός συλλόγου Μυτιληνιών σε ένα δήμο όπως το Μαρούσι, που έχει ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Νέα Λέσβος, κάτι που καταμαρτυρεί την παρουσία πολλών ανθρώπων από το νησί της Λέσβου διαχρονικά, ξεκίνησαν με κύριους στόχους τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και την ανάδειξη των ηθών και των εθίμων του νησιού. Το ενδιαφέρον και η προσπάθειά τους στέφθηκε από την αρχή με επιτυχία καθώς στην πρώτη τους συνέλευση που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 20 Απριλίου 2008, προσήλθαν και έγιναν μέλη του συλλόγου περισσότερα από 100 άτομα, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν επίσης ο κ. Κ. Μουτζούρης, πρύτανης ΕΜΠ, ο κ. Μ. Ανδρειωτέλλης, εισαγγελέας Εφετών, ο κ. Στ. Τζανεττής, διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του «Αμαλία Φλέμινγκ» και οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Γ. Πουλόπουλος και Ν. Γαρδέλης. Η 2η Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 στην οποία έγινε απολογισμός διετίας, κοπή πίτας και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. όπου ανεδείχθη και πάλι πρόεδρος ο κ. Κουζέλης. Ο Σύλλογος εδρεύει στις οδούς Γ. Παπανδρέου και Στρατηγού Σαράφη στη Νέα Λέσβο σε μια αίθουσα 1ου ορόφου που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου.
Bookmark and Share

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΛΕΣΒΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία παρακολουθήσαμε χθες την εκδήλωση του συλλόγου. Είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε κ ευχαριστούμε γι'αυτό την πρόερδο του Συλλόγου κ.Χρυσάνθη Κοντού κ όλους όσους συνέβαλαν ώστε να παρακολουθήσουμε αυτό το αριστούργημα.Έχουμε κ πειστήρια κ θα σας τα παραθέσουμε παρακάτω :


Το τραπέζι που είχανε ετοιμάσει : με μυτιληνιούς μεζέδες,ούζο,κρασί κ ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η κουζίνα του νησιού μας
Στην εκδήλωση παρευρέθει κ η συντοπίτισσα συγγραφέας Έφη Γιαλούση - Χατζηχρήστου,έχοντας γράψει κ το βιβλίο "ΜΥΤΙΛΗΝΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ".


Κοντά μας ήτανε κ ένα μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο από τους Δ.Κοφτερό (σαντούρι),Κώστα Καλδέλη (τραγούδι,Πάνο Αγιακάτσικα (κιθάρα) κ άλλους.
Τους χορευτικούς συλλόγους Των Μεσοτοπιτών Αθήνας


και ο χορευτικός Σύλλογος Ν.ΙωνίαςΕίχαμε κ εμείς παρουσία με το group μας
Πλήθος Μυτιληνιών που απόλαυσαν τους Μυτιληνιούς μεζέδες κ χόρεψαν με τους χόρους του νησιού μαςΜαζί μας κ η συντοπίτισσα Εριφύλλη,απο την Παναγιούδα.


Συγχαρητήρια στην Ένωση για την χαρά που μας έδωσε χθες βράδυ,κ μας έκανε να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε στο νησί μας,στην πανένορφη Λέσβο μας.Θα επανέλθουμε κ με
άλλες εκδηλώσεις κ με τα ανάλογα πειστήρια.Bookmark and ShareΠέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣΔιοργανωτής: ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ
Είδος:Συναντήσεις - Συγκέντρωση Ομάδας/Συλλόγου
Ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009
Ώρα:8:00 μ:μ. - 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στον αύλιο χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν।Ιωνίας (έναντι του Ηλεκτρικού σταθμού)
Τηλέφωνο: 2102755223
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης των φίλων μας ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,θα ήθελα να παραβρεθούμε κ εμείς με σκοπό να συζητήσουμε την δημιουργία Συλλόγου Νέων Λέσβου Αττική।Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε,να διασκεδάσουμε με την εκδήλωση και να μιλήσουμε για το πως θα είναι εφικτό να δημιουργήσουμε τονσύλλογο.Όσοι από εσάς επιθυμείτε να παραβρεθείτε τηλεφωνήστε για να κλείσετε θέση Κρατήσεις θέσεων:
Χρυσάνθη Κοντού 210-2755223,
Κυριάκος Κουκούλας 210-2774631
Τιμή πρόσκλησης 10 Ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ :


Bookmark and Share

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ & Αυθεντικοί χοροί και μουσικές της Λέσβου!Διοργανωτής: MΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - MYTILENEAS OF ATHENS ........

Ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009
Ώρα: 8:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Τοποθεσία: Nea Ionia Athens Greece
Πόλη: Athens, Greece
Τηλέφωνο: 2102755223

Οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τα φαγητά και τα γλυκά της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Λέσβου, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη μας και είναι συνυφασμένες με γλέντια και παρέες. Το ούζο, η σαρδέλα, τα μυρωδάτα κεφτεδάκια, οι πτούδες, αλλά και το γλυκό σταφύλι είναι μερικές από τις γεύσεις.Πολλές γυναίκες και άνδρες, μερακλήδες από το Νομό μας εξακολουθούν και σήμερα με πολύ μεράκι και αγάπη να τέρπουν τους συντρόφους τους, τα παιδιά και φίλους τους, φτιάχνοντας μεζέδες και μαγειρεύοντας γι’αυτούς.Η Ένωση μας σας προσκαλεί λοιπόν την Παρασκευή 19 Ιουνίου ώρα 8μμ στον αύλιο χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας (έναντι του Ηλεκτρικού σταθμού τρένου Ν.Ιωνίας) για να δώσουμε όλοι μαζί το παρόν στην παρουσίαση και την απόλαυση των Μυτιληνιών φαγητών και γεύσεων. Στην εκδήλωση θα απολαύσουμε την ορχήστρα του γνωστού σε όλου μας μουσικού Δημήτρη Κοφτερού στο σαντούρι και του Κώστα Καλδέλη στο τραγούδι, θα ευχαριστηθούμε χορό και μουσική όπως ξέρουμε καλά να διασκεδάζουμε εμείς οι Λέσβιοι εντός και εκτός Νομού!Χορευτικά του Δήμου Ν.Ιωνίας και του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με νησιώτικους χορούς του τόπου μας.Λέσβιοι βέβαια χωρίς παρέα, τραγούδι και χορό δεν εννοούνται. Γι’αυτό θα προσπαθήσουμε η εκδήλωση αυτή να τα έχει όλα. Περιμένουμε λοιπόν να σας δούμε από κοντά όλους και όλες, γι’αυτό καλέστε τους φίλους σας για να πάρουν γεύση από το νησί μας τη Λέσβο.Κρατήσεις θέσεων: Χρυσάνθη Κοντού 210-2755223, Κυριάκος Κουκούλας 210-2774631Τιμή πρόσκλησης 10 Ευρώ
Bookmark and Share

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ας είσαι καλά ρε Γιάννη, που μας θύμισες τον Φ. Γερμανό.

Παρακάτω παραθέτω κι εγώ - ως μικρή συμβολή - αποσπάσματα από την Προλόγισμα -Εισαγωγή του Φ.Γ στο βιβλίο του Γιώργου Κακαδέλλη :"Όπως τα Είδα".

Έχει τίτλο "Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ , Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΔΕΛΛΗΣ ΚΙ ΕΓΩ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ν' αρχίσω με μια εξομολόγηση - νιώθω με την παρουσία μου, στο βιβλίο αυτό σαν περιθωριακός Αλβανός της Ομόνοιας. Σαν παράνομος μετανάστης χωρίς βίζα, σ' έναν κόσμο που δε μου ανήκει, για να το πω κομψώτερα !

......... τι δουλειά έχει ένας Μυτιληνιός που δεν γεννήθηκε στη Μυτιλήνη; Δεν το έκανα επίτηδες αλλά αυτό το προπατορικό αμάρτημα θα με κυνηγάει φοβάμαι ώσπου να πεθάνω.

Ο πατέρας μου βέβαια ήταν από την Ερεσσό - αυτό είναι σίγουρο. κι η μάνα μου απ' το Κιόσκι - αυτό είναι επίσης σίγουρο. Εγώ όμως το άθλιο υποκείμενο γεννήθηκα στην Αθήνα.
...............................
Δηλώνω (κατά κανόνα στην τηλεόραση ) Μυτιληνιός χωρίς να είμαι - τυπικά. Γιατί ουσιαστικά, είμαι κάθε χρόνο όλο και περισσότερο
........
Οι Μυτιληνιοί. Αυτοί οι κεφάτοι ποιητές - αυτοί οι υπέροχοι τρελοί. Σε ευχαριστώ άγνωστε φίλε μου, που τους ζωντάνεψες όλους έναν - έναν στο βιβλίο αυτό .....

Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, είμαστε εμείς - είναι το νησί μας : "Ο Θεός της Μυτιλήνης μαζί σου Γιώργο Κακαδέλλη" όπως θα ' λεγε κι ο Νίκος Καζαντζάκης - αν είχε το χάρισμα να είναι Μυτιληνιός
...
Bookmark and Share

Φρέντυ Γερμανός


Εμείς οι Μυτιληνιοί νιώθουμε ότι ανήκουμε σ’ ένα είδος Αρίας φυλής. Εσείς,βέβαια, κ. Πρόεδρε δεν είστε Μυτιληνιός αλλά στο κάτω κάτω κανείς δεν είναι τέλειος».Αυτό τόλμησε να πει ο Φ.Γερμανός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κ.Στεφανόπουλο σε μια επίσκεψη του προέδρου στο Μόλυβο πριν χρόνια, για να πάρει,αμέσως, μ’ένα αφοπλιστικό χαμόγελο & την απάντηση: «Μα γι αυτό ακριβώς ήρθα στη Μυτιλήνη για να τελειοποιηθώ

Bookmark and Share

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

TΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

.
Το δείγμα ελήφθει από περιοχήΑΓΙΟ ΣΩΣΤΗ (Νέος Κόσμος)
Το δείγμα : 12 σαλεμέν' Μυτιληνιοί ,ρούχλις,που είχαν γίν΄ κνιάδ΄ .

ΕΛΑΒΟΝ :
Οίνος Αττικής Γης (Καματιριώτκους- Ριτσινάτου κρασί): 88,35%

Κύαμοι Αττικής Γης (Κτσα βραστερά ΑΑΑ , εσοδείας 2009) : 99,57%

Σαλάτα (Ντουμάτούδα απ΄τ' απόταμα, Κρουμμύδ΄ σέρτκου -Γιραγώτσσα Ιλιά-- Λαδέλλ(ι) απ΄τα Τσίλλια (Κίλλαιον Όρος) ) : 99,98% .....
Bookmark and Share

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ (από το ΥΠΕΣ)


ΚΛΙΚ στην ΕΙΚΟΝΑ

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Καλό μήνα,καλή εβδομάδα κ καλά μπάνια


Καλημέρα σε όλους,καλό μήνα να έχουμε κ καλή εβδομάδα।Ζηλεύω τους τυχερούς που αρχίσανε τα μπανάκια στις όμορφες παραλίες του νησιού μας। Ανοίξανε κ τα καλοκαιρινά μαγαζία κ πλεόν έχουμε μπεί για τα καλά στο καλοκαίρι । Ξεχάστε λοιπόν ότι σας απασχολεί κ αφεθείτε στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.....