Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπο Ιωνικών Ημερών


Δυναμική προβολή της Λέσβου στις Ιωνικές Μέρες

Με μεγάλη επιτυχία, ανάλογη της περσινής, στέφθηκε η συμμετοχή της Παλλεσβιακής Ένωσης Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου Αττικής στις εκδηλώσεις του Δήμου Ν. Ιωνίας που πραγματοποιήθηκαν για 3η χρονιά στα πλαίσια του πολιτιστικού θεσμού «Ιωνικές Ημέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» από 12-18 Σεπτεμβρίου .
Το περίπτερο της Λέσβου πλούσια και αρμονικά στολισμένο με μαγευτικές εικόνες, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, αλλά και πλούσιο ενημερωτικό υλικό έγινε με τον καλύτερο τρόπο ο κοινωνός της μεγάλης πολιτισμικής κουλτούρας του νησιού μας.
Το γλυκόπιοτο «ούζο Βαρβαγιάννη», προσφορά της γνωστής ποτοποιίας με έδρα το Πλωμάρι (22520 32741 )και το πολυβραβευμένο βιολογικό «κρασί Μεθυμναίος», προσφορά του γνωστού οινοποιείου στα Χύδηρα (2253051518) ,που έρεαν σε αφθονία, σε συνδυασμό με άλλα τοπικά εδέσματα σίγουρα αποτέλεσαν το πιο ζεστό καλωσόρισμα όλες τις μέρες των εκδηλώσεων για όσους πέρασαν από το περίπτερο της Λέσβου. Το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε και στη μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, προσφορά του «Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης Λέσβου» (2253091206) και του «Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Σκαλοχωρίου» (2253098887) που αποτέλεσαν περίφημο στολίδι για το περίπτερο και διαφήμιση για το νησί ενώ το πλήθος των εντυπωσιακών εικόνων και οι αντιπροσωπευτικές στολές του «Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισίων Λέσβου» ολοκλήρωσαν μια αρμονική διακόσμηση που ταξίδεψαν τους επισκέπτες νοερά μέχρι το όμορφο νησί. Στο περίπτερο διανέμονταν ακόμα πλήθος ενημερωτικού υλικού για το νησί, την παράδοση και τον πλούσιο πολιτισμό του σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή που ενθουσίασαν και έδωσαν κίνητρο για μια μελλοντική επίσκεψη.
Την Κυριακή 12/9 η Πανλεσβιακή Ένωση τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, με το δικό της παρόν στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου και κατόπιν με την τιμητική κατάθεση στεφάνου στον προαύλιο χώρο του ναού εις μνήμη των πεσόντων ηρώων της μικρασιατικής καταστροφής.
Την Πέμπτη 16/9 ο Σύλλογός μας έδωσε και πάλι το παρόν με εκπροσώπηση του Νομού μας με παραδοσιακούς χορούς και μουσικές της Λήμνου από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.
Γεύσεις, αρώματα , εικόνες , μουσικές από το νησί , όλα αυτά μοναδικά
δεμένα σε ένα περίπτερο, μεταμορφώθηκε στο πιο όμορφο παράθυρο με θέα την αρχόντισσα του Αιγαίου, Λέσβο και του πλούσιου πολιτισμού της.
Πολιτισμού τέτοιας θεματολογίας, που ελάχιστο χρέος του Συλλόγου αποτελεί η διάσωση του και η γνωστοποίηση του στο ευρύ κοινό με τη συνεχή συμμετοχή σε δραστηριότητες πολιτισμικού χαρακτήρα όπως είναι και οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου με την ονομασία «Ηράκλεια» και συγκεκριμένα η εξασφάλιση της συμμετοχής της Ένωσης με δικό της χώρο και θέμα «Λέσβος:Μούσα, Αρχόντισσα, Κυρά» στην Λαογραφική & Ιστορική έκθεση που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Κουντουριώτου & Νεότητος) το διάστημα 24-30/9. Πλήθος αντιπροσωπευτικών λαογραφικών αντικειμένων θα εκτεθούν στο περίπτερο της Ένωσης που θα παρουσιάζουν με δικό τους μοναδικό τρόπο τους ρυθμούς της ζωής που άλλοτε κυλούσαν στο νησί και θα γεμίσουν τους επισκέπτες με ευχάριστες αναμνήσεις μιας παλιάς αλλά ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη εποχής.


 
Share



http://www.iraklio.gr/assets/HRAKLEIA%20AFISA.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου