Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πρόσκοποι της Μυτιλήνης υποδέχονται την Άνοιξη

«Επιχείρηση καθαρισμού» του αλσυλλίου Τσαμάκια πραγματοποιούν μεθαύριο Κυριακή οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης και καλούν όλους τους πολίτες να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Το ραντεβού προς όλους δίνεται στις 12 το μεσημέρι στην Εστία της Αγέλης των Λυκοπούλων και της Ομάδας των Προσκόπων του 2ου Συστήματος μέσα στο αλσύλλιο.
«Με γάντια και σακούλες που θα υπάρχουν εκεί, όλοι ενήλικοι και ανήλικοι
Πρόσκοποι αλλά και όσοι πολίτες θέλουν ας καθαρίσουμε το πνεύμονα αυτόν ζωής για τη Μυτιλήνη» αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι Πρόσκοποι.
Όπως είναι γνωστό, η επόμενη Κυριακή 21 Μαρτίου είναι ...

πρώτη μέρα της Άνοιξης για τις χώρες του βόρειου ημισφαιρίου της γης. Μέρα που από τον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1971 ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα οι άλλοι πολίτες θυμούνται αυτό που οι Πρόσκοποι ξέρουν καλά κι έχουν
βιώσει. Τη σημασία που έχει το δάσος στην οικολογική ισορροπία, στη
βιοποικιλότητα, στο περιβάλλον, στη ζωή μας, στην υγεία και ευημερία του
ανθρώπου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πειφερειακής Εφορείας «οι Πρόσκοποι ζούμε μέσα στα δάση, πονάμε για αυτά τα δάση γιατί τα αγαπάμε, ξέρουμε τα προβλήματα τους και τα αντιμετωπίζουμε όπου και όσο μπορούμε. Συμμετέχουμε στην καλοκαιρινή περίοδο σε ομάδες δασοπροστασίας και ενισχύουμε με όποιον τρόπο οι αρμόδιες υπηρεσίες μας ζητήσουν ομάδες δασοπυρόσβεσης. Προσφέρουμε στα δάση, στο φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας επειδή ξέρουμε καλά πως ο πλούτος αλλά και η ομορφιά τους ανήκει σε όλους όσους θα έρθουν μετά από
εμάς. Συμμετέχουμε στην ανάπτυξη τους γιατί η ζωή που χαρίζει το δάσος
πρέπει να είναι περισσότερη και πιο απλόχερη στις γενιές που θα μας
ακολουθήσουν.
Αποδείξεις για ετούτο πολλές. Πιο χειροπιαστή και «δική μας» πραγματικά, το δάσος μέσα στο οποίο ζει το 2ο Σύστημα Προσκόπων της Μυτιλήνης. Το γνωστό δασικό αλσύλιο «Τσαμάκια» που φυτεύτηκε το 1914 από τους Προσκόπους της νεοιδρυμένης τότε Προσκοπικής Ομάδας της Μυτιλήνης.».
Ας σημειωθεί εδώ ότι πριν από δυο σχεδόν χρόνια το Δεκέμβριο του 2008 οι Πρόσκοποι με αφορμή την εγκατάσταση τους στη νέα Εστία του 2ου Συστήματος στα Τσαμάκια ενίσχυσαν σημαντικά το άλσος φυτεύοντας περί τα 150 δένδρα στη θέση των όσων είχαν «πεθάνει».
Αυτά τα δένδρα μάλιστα όλο το περσινό καλοκαίρι βοηθήσαν να μείνουν ζωντανά και να μεγαλώσουν ποτίζοντας τα. Για πολλά από αυτά, όσα γλύτωσαν από τις ρόδες των δικύκλων και των αυτοκινήτων που δυστυχώς κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα στο άλσος μπορούνε να πούνε πως τα καταφέρανε.





Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου