Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΓΑΛΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»


ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ – Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα 26 Μαΐου 2010






ΟΜΙΛΙΑ ΓΑΛΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»


Ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός με ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατακεραύνωσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση για το Σχέδιο Καλλικράτη και εξέφρασε το παλλαϊκό αίτημα των κατοίκων της Λέσβου: Να μην ισχύσει για την Λέσβο το δόγμα «κάθε νησί και δήμος». Να μην γίνει όλη η Λέσβος ένας Δήμος.


Ο κ. Γαληνός απευθυνόμενος στον κ. Ραγκούση δήλωσε: «Η νησιωτική διάσταση του σχεδίου Καλλικράτης είναι ένα κουστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των νησιών των Κυκλάδων, της εκλογικής σας περιφέρειας κύριε Ραγκούση. Είναι ένα κοστούμι πολύ στενό, ασφυκτικά στενό, για το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, για την Λέσβο.»


Επίσης ο κ. Γαληνός ανέδειξε στο κοινοβούλιο ότι ο κ.Ραγκούσης αγνόησε με τον ποιο επιδεικτικό τρόπο την καθολική αντίδραση της κοινωνίας της Λέσβου, καθώς και τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΤΕΔΚ Λέσβου.


Η στάση του κ. Ραγκούση δείχνει οίηση και αλαζονεία καθώς και ιδεοληπτικό εγκλωβισμό στην αρχή «κάθε νησί και δήμος».


Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα περί «διαβούλευσης» ως κούφιες ρητορείες, ενώ στην πραγματικότητα δεν συνδιαλέγεται με την κοινωνία και δεν προσαρμόζει τις πολιτικές.


Σύμφωνα με τον βουλευτή Λέσβου κ. Γαληνό τα σχεδιαστικά σφάλματα και οι αβλεψίες στο σχέδιο «Καλλικράτης» οδηγούν, υπό το πρόσχημα της ανάπτυξης, σε αναπαραγωγή του μοντέλου του υπερτροφικού αστικού κέντρου που απομυζά και απονεκρώνει την περιφέρειά του.


Η εφαρμογή του δόγματος «κάθε νησί και δήμος» στην περίπτωση της Λέσβου θα είναι καταστροφική, θα οδηγήσει σε διοικητικά αδιέξοδα, στον μαρασμό των χωριών και στον αφανισμό της υπαίθρου.

πηγή : Γρ. Γαληνού Σπύρου




Bookmark and Share

1 σχόλιο: