Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Επιστολή της προέδρου του «Συλλόγου Προστασίας & Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών Ο ΧΡΟΥΣΟΣ»








Σύλλογος Προστασίας & Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος
των Απανταχού Χρουσιανών
«Ο ΧΡΟΥΣΟΣ»
Χρούσος Μεσοτόπου
xrousos@gmail.com

22 Μαϊου 2011                




Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την ύπαρξη του «Συλλόγου Προστασίας & Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών Ο ΧΡΟΥΣΟΣ», σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 487\2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, που έχει έδρα το Χρούσο Μεσοτόπου Ν. Λέσβου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η προστασία του περιβάλλοντος του γραφικού αυτού σημείου του νησιού μας, καθώς και της μοναδικής παραλίας του η οποία υπάγεται στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000  (κωδικός GR  4110010) . 

Η παραλία του Χρούσου τα τελευταία χρόνια τραυματίζεται από τις συνεχείς κατασκηνωτικές επιδρομές.  Μιλώντας για το τελευταίο καλοκαίρι 130 σκηνές άλωσαν το χώρο μετατρέποντάς τον σε «τσαντιρομαχαλά» με όλες τις παράπλευρες συνέπειες (υγιεινή, σκουπίδια, γυμνισμός). Καθώς η ελεύθερη κατασκήνωση και ο γυμνισμός απαγορεύονται δια νόμου, επιθυμούμε να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία και σε αυτό τον σκοπό επικεντρώνεται σε πρώτη φάση η δράση μας.

Τα μέλη του Συλλόγου μας θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια να αναδείξουν την ιστορία και την σημαντική περιβαλλοντική αξία του τόπου, καθώς και τις παραδόσεις του. 


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο ΧΡΟΥΣΟΣ»

Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε κ εμείς την προσπάθεια των συμπατριωτών μας,ώστε να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε κ εμείς , ο καθένας με τον τρόπο του στην προσπάθεια που καταβάλλουν.

1 σχόλιο:

  1. το ξέρω ότι το σχόλιο αυτό θα διαγραφεί, αλλά ας κάποιος με απαντήσει παρακαλώ :
    ο γυμνισμός τι ακριβώς κακό κάνει στο περιβάλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή