Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επιμορφωτικές-ενημερωτικές Βιβλιοσυζητήσεις ΚΠΕ Ευεργέτουλα-Δ.Κ.Β. Μυτιλήνης

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΥΠΔΒΜΘ «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία- Δράσεις Ενηλίκων» οργανώνουν σειρά βιβλιο – συζητήσεων με θέμα: “Με αφορμή ένα βιβλίο”. Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν βιβλία τοπικού ενδιαφέροντος τα οποία αναφέρονται στο φυσικό-πολιτιστικό περιβάλλον και στην τοπική ιστορία της Λέσβου. Τα θέματα των βιβλίων μπορούν να γίνουν αφορμή για συζήτηση και να αποτελέσουν πηγή υλικού για πρωτότυπες εργασίες στα πλαίσια του νέου Σχολείου ή να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δρστηριοτήτων (Π.Ε.-πολιτιστικά κλπ)
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο «Αγιάσος ο Τόπος μου», από τους κ. Κωμαΐτη Βασίλειο φιλόλογο, τ. Διευθυντή Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Αιγαίου και κ. Τσουλέλλη Ευστράτιο Πρόεδρο Φ.Ε.Μ.

Θα ακολουθήσουν οι παρακάτω συναντήσεις:
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο: «Λέσβος Πατρίδα μου» από τους συγγραφείς κ. Ευστράτιο Αθανάση δάσκαλο, τέως σχολικό σύμβουλο Π.Ε και κ. Νικόλαο Αθα-νάση υποψήφιο Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο: «Ορχιδέες αγριολούλουδα της Λέσβου», με παρουσιαστές τους κ. Γιάννη Καρατζά υπάλληλο Περιφέρειας Β. Αιγαίου, συγγραφέ-α-ερευνητή και Αλκμήνη Καρατζά.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο: «Τοπική Ιστορία», από τον κ. Αναγνώστου Ευστράτιο φιλόλογο, Σχολικό Σύμβουλο φιλολόγων Λέσβου.

Τετάρτη 29-6-2011, θα παρουσιαστεί ο οδηγός-λεύκωμα: «Νέοι και Μουσείο, ξεκινώντας το διάλογο», από τον κ. Νίκο Ζούρο, αναπλ. καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντή Μουσείου Φυ-σικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

*Οι παρουσιάσεις που αφορούν στα βιβλία: «Ορχιδέες αγριολούλουδα της Λέσβου», «Νέοι και Μουσείο ξεκινώντας το διάλογο», ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία.

Συντονιστής θα είναι ο φιλόλογος κ. Σκορδάς Παναγιώτης.
Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές στο κοινό ενώ οι εκπαιδευτικοί που θα τις παρακολουθήσουν, θα λάβουν με την ολοκλήρωση σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης,
Σμύρνης 11 (Πάρκο Αγίας Ειρήνης ) στις 19:30.
Πληροφορίες : Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης τηλ:             2251028187      
ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου τηλ:             2252029038      
http://www.kpeevergetoula.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου