Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δελτίο τύπου από Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όποιος δεν είναι μερακλής…..»

Μια βραδιά γεμάτη χορούς και τραγούδια από τη Λέσβο και πολλά μέρη της Ελλάδας απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν τη Κυριακή 26/6/11στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη της πλατείας Ελευθερίας, στη Νέα Ιωνία. Η Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής έστησε ένα παραδοσιακό γλέντι. Ήχοι από βιολιά, τσαμπούνες, λαούτα, κλαρίνα και τουμπερλέκια πλημμύρισαν το θέατρο. Το ούζο έρρεε άφθονο, το άρωμά του μέθυσε τις καρδιές μας και το κέφι άναψε. Δεκάδες χορευτές από συγκροτήματα της Αττικής ταξίδεψαν τους θεατές σε μερακλήδικα μονοπάτια.
Το Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Εμμέλεια άνοιξε τη παράσταση με χορούς από τη Θράκη.
Ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Αττικής τραγούδησε και χόρεψε Αρβανίτικα.
Το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου  Αγίων Αναργύρων και Καματερού έδωσε ένα άλλο χρώμα με ρυθμούς από τη Ρούμελη.
Το Χορευτικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας μας ταξίδεψε στη Κύθνο με τη συνοδεία του Πατριάρχη της τσαμπούνας Φραγκίσκου Τζιωτάκη.
Το Χορευτικό Τμήμα της Πανλεσβιακής Ένωσης Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής ανέβασε το κέφι με νησιώτικους χορούς και τραγούδια από τη Πάρο και τη Νάξο. Σε συνεργασία με το Χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισσίων Λέσβου τραγούδησαν και χόρεψαν σε ρυθμούς του νησιού μας. Ξύπνησαν μνήμες από τα αυθεντικά πανηγύρια του τόπου μας. Παρέσυραν στους ρυθμούς τους όλους τους θεατές και η παράσταση έκλεισε με μια γλυκιά γεύση από Λέσβο.
Όλη την εκδήλωση συνόδεψε η ορχήστρα του βιολιστή Γιώργου Μαρινάκη με τη συμμετοχή της Σταυρούλας Δαλιάνη στο τραγούδι, του Νίκου Μέρμηγκα στο λαούτο, του Πέτρου Κούρτη στα κρουστά, του Γιώργου Κωτσίνη στο κλαρίνο και της Μυρτώς Αγιακάτσικα στο σαντούρι.
Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο Αντιδήμαρχος Φώτης Τσομπάνογλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπράος, η Δημοτική Σύμβουλος πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μαριάννα Ζούρου,  η εκπρόσωπος της ΟΛΣΑ κ. Μαρία Παπουτσή, ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας κ. Γιωργαλής, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισσίων Λέσβου κ. Ειρήνη Κουτρούπη, Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Νέος Ιωνίας και πλήθος κόσμου.
Η Πανλεσβιακή Ένωση ευχαριστεί τους χορευτές, τους μουσικούς, τους χορηγούς της βραδιάς και ειδικά τον Δήμο Νέας Ιωνίας για την υποστήριξη της βραδιάς.
Η Ένωσή μας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της να εγγραφούν στο σύλλογο και να πλαισιώσουν το χορευτικό τμήμα όπου διδάσκονται από τον εξαιρετικό δάσκαλο Γρηγόρη Γρηγορίου χοροί από τη Λέσβο και από όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβρη με τμήματα παιδικά και ενηλίκων τόσο γι’ αυτούς που ξεκινούν τώρα τη γνωριμία τους με τους παραδοσιακούς χορούς όσο και για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να χορεύουν από μεράκι για τη παράδοση.
για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                              
                                                                                              Η Γενική Γραμματέας

Χαράλαμπος Μοσχόβης                                                             Ιφιγένεια Αλβανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου