Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Υλικά για γλυκό κάστανο

Υλικά για γλυκό κάστανο
1½ κ. κάστανα
1½ κ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 ποτ. νερό
1 – 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για κάθε ½ κ. κάστανο προσθέτουμε ½ κ. ζάχαρη και 2/3 ποτ. νερό

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα κάστανα προσέχοντας να μη λιώσουν. Αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και αφού κρυώσει ρίχνουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επομένη τα βράζουμε για 5’. Τα κρυώνουμε και τα βγάζουμε απ’ το σιρόπι προσθέτοντας σε αυτό χυμό λεμονιού. Βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τ’ αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε περισσότερο σιρόπι και τα βάζουμε σε γυάλα, ως γλυκό του κουταλιού.



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου