Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Μια όμορφη εκδήλωση στη μνήμη των «μικρών ηρώων» Προσκόπων που εκτελέσθηκαν στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και όλων των Προσκόπων των Ομάδων της Μικρασίας στο χρονικό διάστημα 1919 - 1922 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Εστία των Προσκόπων της Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό.Μετά το καθιερωμένο θρησκευτικό μνημόσυνο ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Λέσβου Στρατής Μπαλάσκας αναφέρθηκε στην
επέτειο σαν «διαδήλωση» για την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή. «Νιώθω, είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, την αξία της σημερινής εκδήλωσης ως απότιση φόρου τιμής στη νέα γενιά και τους αγώνες της για την πατρίδα» ενώ με την ιδιότητα του παλιού Προσκόπου αφού διετέλεσε και Αρχηγός της Ομάδας των Ναυτοπροσκόπων του Πλωμαρίου, αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξία του Προσκοπισμού αλλά και πόσο περήφανος νοιώθει που μετείχε στην προσκοπική Κίνηση. Η ιδιότητα του Προσκόπου είναι αυτή που πάντα αναφέρω σε όποιο μου βιογραφικό ως πολίτης του τόπου. Πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι που είσθε πρόσκοποι και όπως λέει το σύνθημα μας να είσθε πάντα έτοιμοι να προσφέρετε στην Πατρίδα» κατέληξε.
Ανάλογος και ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Νάσου Γιακαλή. Που αναφέρθηκε στη σημασία της ιστορικής μνήμης της ανιδιοτελούς προσφοράς στην πατρίδα.
Η εκδήλωση οργανωμένη από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου συγκέντρωσε εκτός από Προσκόπους και παλιούς Προσκόπους με μέλη των οικογενειών τους και εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Ανάμεσα τους εκτός από τους προαναφερθέντες ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου Υποστράτηγος Αναστάσιος Μανώλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μάρκου, οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Γιάννης Τσακίρης και Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Θόδωρος Στεργίου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου Παντελής Πατερέλλης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων καθώς και αντιπροσωπείας του αδελφού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Ας σημειωθεί ότι πολλοί από τους παραπάνω συμμετείχαν στην εκδήλωση και με την ιδιότητα του παλιού Προσκόπου
Συγκινητική για μια ακόμα χρονιά η παρουσία του Βασίλη Παπαδόπουλου που κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο ως ο παλιότερος εν ζωή πρόσκοπος της Λέσβου. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έδωσε την Προσκοπική του υπόσχεση το 1934.
πηγή : www.radiokalloni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου