Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πίσω από τον ποιητή, ο ζωγράφος

«Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


Το σύνολο των ζωγραφικών έργων του Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην έκθεση με τίτλο «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική» που παρουσιάζεται έως τις 27 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες μικρών διαστάσεων αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή.

Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός.

Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του.

Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ίδρυμα Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71, Αθήνα
Τ: 210-3611206
F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr
W: www.thf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου