Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο (έστω και ημερολογιακά).
Ελπίζω να πέρασατε αρκετά ευχάριστα και αναζωογονητικά.
Αποθέματα ενέργειας και ευεξίας για το χειμώνα...

Τον Αύγουστο ήμουν φυσικά στη Λέσβο μας (δεν πήγα και κάπου αλλού για διακοπές) και όσο ήμουν εκεί πέρασα αρκετά καλά και εποικοδομητικά συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δρώμενα των συλλόγων μας και της ΟΛΣΑ.
Βεβαίως αναγκάστηκα να διακόψω απότομα την παραμονή μου στο νησί διότι η μητέρα μου εισήχθη στο νοσοκομείο ένεκα του ιού του Δυτικού Νείλου (κουνούπι).

Η μητέρα μου ευτυχώς βγήκε προχθές και είναι σπίτι. Βέβαια είναι πολύ εξαντλημένη και πονάει ακόμα πολύ το κεφάλι της κλπ...Δεν μπορεί να σταθεί όρθια πάνω από 5 λεπτά και η όρεξη είναι στα κάτω...Αλλά πάλι καλά. Σιγά-σιγά θα αναρρώσει...
Προσοχή λοιπόν σε όσους πάνε να μας πιούν το αίμα....Προς όλους τους αποδέκτες...!

Σας στέλνω δύο χρήσιμες πληροφορίες: Μία από το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού και μία από τ
η Microsoft.

Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα υποστήριξης-επιχορήγησης σε πολιτιστικούς φορείς (προυπόθεση η εγγραφή στο Μητρώο του υπουργείου) και η δεύτερη για τη δωρεάν διάθεση λογισμικού στους συλλόγους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ακόμα και εάν δεν έχετε άμεση σχέση με κάποιο φορέα διαδώστε το για να μπορέσουν να συμμετάσχουν...


Επίσης καλό είναι να γίνει για αντίστοιχους λόγους εγγραφή και στο Μητρώ
Πολιτιστικών και Λοιπών Φορέων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και λοιπούς φορείς. Στο χώρο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στους φορείς που αναπτύσσουν δραστηριότητα στο Αιγαίο, να εγγραφούν στο Μητρώο Φορέων, παρέχοντας πληροφορίες για την ταυτότητα και τις δράσεις τους. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Μητρώο, οι φορείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα επιχορήγησης για επικείμενη δράση τους, μέσα στις προθεσμίες που θα ανακοινώνονται κάθε φορά.

Εγγραφή στο Μητρώο Φορέων
Στο Μητρώο Φορέων μπορούν να εγγραφούν όλοι οι μη κερδοσκοπικοί φορείς που αναπτύσσουν πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική και άλλη δραστηριότητα. Όποιος φορέας επιθυμεί να υποβάλει αίτημα για επιχορήγηση οφείλει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης του στο Μητρώο. Η εγγραφή στο Μητρώο δεν συνεπάγεται την επιχορήγηση του φορέα, αποτελεί όμως προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος επιχορήγησης.
Από τη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο εξαιρούνται:
  • Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Νομικά Πρόσωπα αυτών και ΤΕΔΚ
  • Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Επιτροπές Ερευνών)
  • Κοινωνικοί Φορείς ΝΠΔΔ ( ΚΑΠΗ, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, κτ.λ)
  • Ιεροί Ναοί και Εκκλησιαστικά Συμβούλια
  • Φορείς οι οποίοι είναι τριτοβάθμια διοικητικά όργανα
Για να εγγραφείτε στο Μητρώο Φορέων πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
  • Δημιουργία λογαριασμού χρήστη του ιστοτόπου
  • Καταχώρηση της ταυτότητας του φορέα
  • Υποβολή της ταυτότητας για έλεγχο
  • Εκτύπωση της φόρμας καταχώρησης της ταυτότητας, υπογραφή της από το νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα και αποστολή της στην Διεύθυνση Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μαζί με τη φόρμα πρέπει να σταλεί πρόσφατα επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού και υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του.
Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της φόρμας ταυτότητας φορέα και την εγγραφή στο Μητρώο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2251350211, 2251350212, 2251350213 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση polit@ypai.gr.
Για τεχνικά προβλήματα επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2251350294 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@ypai.gr.
 

Να είστε πάντα όλοι καλά.

Νεκτάριος
Βακάλης


_______________________________________________________________________________________________________________________________

Για το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Προθεσμίες υποβολής αιτημάτων επιχορήγησης πολιτιστικών φορέων

 
Αιτήματα επιχορήγησης πολιτιστικών φορέων μπορούν να υποβάλλονται μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων, μέσα στις ακόλουθες προθεσμίες:
- Έως 30 Σεπτεμβρίου για δράσεις που υλοποιούνται μέσα στο 2011
- Έως 31 Οκτωβρίου για δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2012
Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και την υποβολή αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να βρείτε στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων: http://drasis.culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου